Vi er fagmænd med ekspertise inden for

Udfræsning af fuger

Vi giver murværket nyt liv ved udfræsning af fuger samt omfugning

Selvom teglsten er ekstremt holdbare og holder sig flotte selv efter mange års anvendelse, kan fugerne med tiden trænge til en udskiftning. Fugerne kan være hullede, ujævne, porøse og misfarvede, hvilket giver murværket et misligholdt udseende. Samtidig bliver husets konstruktion svagere, når fugerne – der holder sammen på murværket – ikke er i god stand.

Vi har arbejdet med alle former for overfladerenoveringer siden 2003, og vi er eksperter i alt fra algebehandlinger til udkradsning af fuger. Vælger du os til opgaven, er du garanteret en professionel håndtering af dit murværk og rådgivning fra start til slut.

Hvordan foregår udfræsning af fuger?

Udfræsning af fuger foregår ved, at man fjerner det yderste lag af mørtlen på et murværk for at give plads til ny mørtel. Typisk vil der være brug for en udkradsning af alle fugerne, men det er også muligt kun at fjerne fugerne på enkelte dele af murværket, hvis resten er i god stand.

Inden behandlingen igangsættes, gennemgår mureren, om der er beskadigede sten, der skal udskiftes. Herefter bevæger mureren sig systematisk igennem fugerne og udfræser minimum 13 mm af den eksisterende fuge. Fjernes der for lidt fuge, opnår man ikke det fulde udbytte af den nye fuge, og fjernes der for meget, risikerer man, at murværket bliver for skrøbeligt under udkrasningen. Er mørtlen porøs, kan man nøjes med manuelt at benytte en spids spartel, mens en hårdere mørtel kræver elektrisk udstyr.

Efter udkradsningen fremstår stenene bare og med mellemrum der, hvor fugen før var placeret. Mureren børster stenene fri for løst puds og påbegynder omfugningen med den valgte mørtel. Undervejs sørger mureren for, at der ikke opstår mørtelstænk på facaden, og at fugerne fyldes helt op med mørtel, så der ikke er mellemrum mellem den gamle og nye fuge. Mureren afleverer bygningen og omgivelserne i ryddet og rengjort stand.

Når omfugningen er gennemført, fremstår huset nærmest som nyt. De gamle, hullede fuger er blevet erstattet med nye, ensartede fuger, hvilket giver huset et skarpt, velplejet udseende. Omfugningen kan holde i mange årtier, særligt hvis hele facaden imprægneres efter behandling.

Komplet løsning: Dybderens, udfræsning og imprægnering

Hos DLCS anbefaler vi at kombinere udkradsningen af fugerne med en dybde- eller facaderens og en afsluttende imprægnering. Facaderensningen eller dybderensningen sørger for, at gammelt smuds og misfarvninger fjernes, og at bygningen får sin oprindelige farve tilbage. Om der er behov for en almindelig eller dybdegående rens, afhænger af, hvor længe skidtet har fået lov at sidde på facaden. Imprægneringen sørger for, at holdbarheden af den nyrensede, omfugede facade sikres i fremtiden.

På den måde opnås en optimal behandling af bygningen, og hele facaden får en overhaling fra start til slut.

Få en pris på udfræsning og omfugning af fuger

Hvis du ønsker at få udkradset og omfuget fugerne i dit murværk, kan du roligt overlade opgaven til os. Vi har 20 års erfaring, og vi tilpasser behandlingen til bygningens stand for at opnå det bedste resultat.

For at give en korrekt pris på opgaven, kommer vi og besigtiger facaden. Vi undersøger blandt andet, hvilken type fuge der er anvendt, hvor medtaget facaden generelt er, og om der er beskadigede sten. På baggrund heraf udarbejder vi et tilbud, der både tager højde for antallet af kvadratmeter, hvilken mørtel der vælges, graden af skader samt mængden af murerdetaljer.

Hvis du ønsker at kombinere omfugningen med en facaderens og imprægnering, laver vi et samlet tilbud til en god pris.

Ring eller udfyld formularen
Vedhæft et eller flere billeder af det graffiti hærværk du ønsker fjernet og se prisen med det samme.
Marco Simmonsen
Indehaver af DLCS
info@dlcs.dk
Kontaktinfomationer

Telefon:  5055 4404
E-mail: info@dlcs.dk

Egå Møllevej 5, 8250 Egå
Klostertorv 4B, 8000 Aarhus C
Bjerringbrovej 210, 2610 Rødovre
CVR: 38212184